Groep 7 en 8

Groep 7 en 8

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze website!

Laten we ons eerst even voorstellen....

Onze klas bestaat uit 19 kinderen!

Groep 7: Matthew, Lieke, Nathanaël, Rhodé, Yanna, Jonan, Noa, Guinevere, Sem

Groep 8: Alysa, Romy, Lucia, Shaniqua, Jarno, Lorena, Mart, Bjorn, Thijs, Noëlle

Onze juffen: juf Salome (ma, do en vr) & juf Gerda (ma, di, wo)

Met elkaar zullen wij u op de hoogte houden van alles wat wij in de klas doen!

We gaan weer van start! Onze deuren openen maandag 18 augustus 2019 weer!
De zomervakantie zit er weer op: wat hebben we er allemaal zó van genoten, dat we er nu weer fris tegenaan kunnen!

Wij gaan elk jaar weer "Goed van Start" en bedenken onze eigen regels én onze eigen groepsmissie!
In de klas hebben we elke week een klassenvergadering, want..het is "onze klas", we zijn dus ook samen verantwoordelijk voor hoe het gaat! We denken samen na over wat er goed gaat in de klas en hoe dat komt. Ook denken we samen na over welke regels we nodig hebben om het goed te houden! We hebben "gouden regels" en consequenties bedacht voor wat goed gaat, maar ook voor wat minder goed gaat. Alleen zo kunnen we er samen een fijn jaar van maken en kunnen we ervoor zorgen dat iedereen met plezier naar school komt én blijft komen!

Wij werken vanuit een positieve instelling. We kijken dus vooral naar wat goed gaat en dat wordt beloond. Elke dag kunnen er kralen worden verdiend. Welk groepje houdt zich het beste aan de gouden regels en wie voert de taken goed uit? Heeft jouw groepje aan het eind van de dag de meeste kralen? Dan winnen jullie de beker. Hebben jullie aan het eind van de week de meeste kralen verdiend? Dan krijgt dat groepje een kleine beloning! Zo leren we samen verantwoordelijk te zijn voor onze klas!

De deur van ons lokaal is niet zomaar een deur...nee het is een datadeur! Daar hangen onze gouden regels, onze doelen, wat goed gaat en waar we nog aan moeten werken. We doen het samen in de bovenbouw! Daarom bedenken we elk jaar weer een nieuwe groepsmissie!

Iedereen een taak!
In de bovenbouw werken we in groepjes. Iedere groep heeft een eigen kleur en op de tafels staan gekleurde bakjes met daarin wat gezamenlijke spulletjes. Ook bepalen we per week wie verantwoordelijk is voor welke taak. Dit is heel leerzaam en handig! Je kunt materiaalbaas zijn, tafelbaas, tijdbewaker of stiltekapitein! Maar we hebben ook een ramenraadsman, lampenchef, kralenkanjer, papiergeleerde...en ga zo maar door! Iedereen heeft een eigen taak en dat werkt als een trein. Aan het eind van de schooldag ziet de klas er weer tiptop in orde uit!

Tiptophoek
Wij werken in de klas met een tiptophoek. We hebben een tiptopbrievenbus en schrijven elkaar elke week een briefje. Steeds aan iemand anders! Zo krijgt iedereen post en kunnen we van en met elkaar leren! We vinden het altijd heel leuk om post te schrijven en te raden van wie dat briefje kwam. We bespreken het ook in de klas. Want soms krijg je een top, maar soms krijg je ook een tip. Wat kun je daarmee en hoe ga je daarmee om?

Wereldoriëntatie....maar nét even anders!
Ons zaakvakonderwijs bieden we thematisch aan en waar mogelijk verbinden we er ook gastlessen en excursies aan. Zo zijn we vorig jaar bijvoorbeeld naar Den Haag geweest, waar een rondleiding over het Binnenhof en door de Tweede Kamer het hoogtepunt was. We werkten toen over de Europese Unie. Ook hebben we een échte vuurspuwende ridder ontmoet toen we werkten over de tijd van de Ridders en Kastelen en op schoolkamp met groep 8 hebben we een rondleiding gehad door de stormvloedkering in de Oosterschelde. Allemaal erg leerzaam!

Dit jaar werken we weer met vier geschiedenisthema's en vier aardrijkskundethema's. Ook komen daar nu acht natuurthema's bij. Allemaal volgens de principes van "Vier keer wijzer"! Waar mogelijk koppelen we deze thema's zoveel mogelijk aan elkaar, zodat we met de klas flink de diepte in kunnen. Dit werkt heel motiverend en de kinderen leren er erg veel van. Elk thema sluiten we af met een eindopdracht of tentoonstelling. Zo kan iedereen zien wat we weer geleerd hebben!

We starten dit jaar met een project over Zuid-Amerika. Dit koppelen we aan ons tweede thema over de Gouden Eeuw. In het najaar werken we over Afrika en daarna over de tijd van de Pruiken en Revoluties. In het voorjaar werken we over Azië en Oceanië en over de Verenigde Staten. We sluiten het schooljaar 2019-2020 af met een groot project over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waarbij we nog een klein uitstapje maken naar de periode na de oorlogen.