Groep 3-4-5

Groep 3, 4 en 5


Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze website. Onze groep telt 14 kinderen.
In groep 3 mochten we aan het begin van het schooljaar vijf nieuwe kinderen welkom heten.
In groep 4 zitten vier leerlingen en in groep 5 vijf leerlingen.

Groep 3 leert op dit moment alle letters die nodig zijn om te kunnen lezen. We zijn nu aan het leren om woorden te lezen zonder dat we de letters nog hardop hakken. Dit gaat steeds beter! Bij rekenen werken we met de methode 'Pluspunt'. Groep 3 oefent volop met splitsen en telrijen. Groep 4 oefent volop met rijgend rekenen op de getallenlijn. In groep 4 en 5 oefenen we hard met de tafels, omdat die zo belangrijk zijn voor de rest van het rekenen. In groep 5 komen nog meer leerzame onderwerpen als grote keersommen langs. Verder is er naast alle leervakken ook tijd voor muziek, handenarbeid, gym en tekenen.

In onze klas werken we ook met Vier Keer Wijzer. We werken dan drie weken aan een thema. Super interessant! We krijgen steeds een les van de juf en daarna mogen we zelf met de kaarten aan de slag. We kunnen dan zelf een opdracht uitkiezen die we leuk vinden. Daarnaast werken we ook aan onze eigen vraag en zoeken we wist-je-datjes in de informatieboeken.

Aan het begin van dit schooljaar hebben we bij Vier Keer Wijzer over het thema 'het bos' gewerkt. Om al het geleerde ook in het echt te ontdekken, zijn we met de klas naar het bos geweest. We hebben allerlei moois gevonden en gezien. Het zoeken naar een vliegenzwam was best een uitdaging, maar ook dit lukte de speurneuzen van groep 3-4-5! Ook hebben gewerkt over het thema 'vervoer'. Tijdens een fietsles hebben de kinderen hun eigen fiets nagekeken: zit alles erop en eraan? Na de kerstvakantie gaan we werken over het thema 'de uitvinder' en later dit schooljaar zullen ook de thema's 'prehistorie' en 'reptielen' langskomen. Kortom: er valt genoeg te ontdekken in de middenbouw en samen hebben we het heel gezellig!

We houden u op de hoogte van alle dingen die er in onze klas gebeuren.

Juf Carina en juf Christa

Bekijk Virtual Tour!